Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть так званого голову Скадовської районної військової адміністрації та його заступницю

Прокурори Херсонської обласної прокуратури та Скадовської окружної прокуратури в порядку спеціального досудового розслідування скерували до суду обвинувальні акти стосовно громадянина РФ за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, а також - громадянки України за колабораційну діяльність та пособництво державі-агресору (ч. 3 ст. 110, ч. 5 ст. 111-1, ст. 111-2 КК України).

За даними слідства, громадянин РФ, який тривалий час проживав у місті Скадовськ, під час окупації регіону вступив у злочинну змову з представниками країни-агресора з метою зміни меж території та державного кордону України. Для цього він зайняв посаду так званого голови Скадовської районної військової адміністрації, а громадянка України - його першого заступника.

Обвинувачені активно займаються добором інших працівників до окупаційного псевдооргану влади та підпорядкованих установ і організацій. Псевдопосадовці закликають мешканців регіону підкоритися окупаційним військам, підтримують дії загарбників, спрямовані на порушення територіальної цілісності України.

Спеціальне досудове розслідування здійснювалося слідчим відділом УСБ України в Херсонській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.