Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть стрілка так званої «народної міліції ЛНР»

Прокурори Луганської обласної прокуратури направили до суду обвинувальний акт стосовно громадянина України за фактами посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, а також участі у діяльності не передбачених законом збройних формувань (ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 260 КК України).

Слідством встановлено, що уродженець м. Брянка у квітні 2019 року добровільно вступив до лав так званої «військової частини Л74347 народної міліції ЛНР» окупаційної адміністрації РФ. Він зайняв на посаду стрілка та отримав вогнепальну зброю і військову екіпіровку.

До повномасштабного вторгнення обвинувачений знаходився на ротаційній основі у Луганської області. На займаній посаді він облаштовував позиції, вів вогонь по бойових позиціях ЗСУ.

У жовтні 2022 року військовослужбовці ЗСУ взяли його у полон під Лисичанськом на Луганщині.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчими 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.