Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть службову особу лісгоспу на Харківщині, яка працювала на окупантів та передавав їм деревину

Харківська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно головного лісничого ДП «Вовчанське лісове господарство» за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що головний лісничий пішов на співпрацю з російськими військовими під час окупації Вовчанська.

Службовець отримав від представників РФ пропозицію на зайняття посади «директора» у незаконно створеному органі окупаційної влади – ГП «Волчанское лесное хозяйство». Він здійснював підбір кадрів, які мали забезпечувати діяльність незаконного органу.

Також лісничий забезпечував заготівлю та передачу деревини, яка використовувалася військами РФ для облаштування бліндажів та фортифікаційних споруд.

Обвинувачений розкрадав матеріальні ресурси, що зберігались на складах ДП «Вовчанське лісове господарство» і перебували на балансі підприємства, та передавав все військовим країни-агресора.

У вересні правоохоронці затримали чоловіка в порядку. Наразі обвинувачений перебуває під ввртою.

Досудове розслідування здійснювали слідчі ТУ ДБР, розташованого в м. Полтаві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.