Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть ще одну жительку Херсонщини, яка брала участь в організації псевдореферендуму

За процесуального керівництва Херсонської обласної та Олешківської окружної прокуратур скеровано до суду обвинувальний акт стосовно місцевої жительки за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Слідством установлено, що обвинувачена брала участь в організації та проведенні так званого «референдуму» щодо виходу зі складу України та приєднання до рф тимчасово окупованої території Херсонської області. 

З 23 по 27 вересня 2022 року жінка з озброєними військовослужбовцями рф обходила домівки мешканців с. Станіслав та збирала голоси, вимагаючи від них поставити потрібну відмітку в бюлетенях. 

Після завершення псевдоволевиявлення вона передала бюлетені військовим рф для подальшої фальсифікації результатів так званого голосування, за що отримала «винагороду» у рублях. 

Правоохоронці викрили жінку у ході стабілізаційних заходів на звільненій території Херсонщини. 

Наразі вона утримується під вартою, де очікує на вирок суду. 

Досудове розслідування здійснювалося УСБ України в Херсонській області. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.