Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть ще одного керівника кримської «самооборони»

За процесуального керівництва прокуратури автономії до суду скеровано обвинувальний акт стосовно ще одного командира незаконного збройного формування «Самооборона Криму».

Спеціальним досудовим розслідуванням встановлено, що обвинувачений у лютому 2014 року був призначений окупантами командиром «сьомої роти» НЗФ «Самооборона Криму», яка незаконно діяла на території півострова. «Самооборонівець» разом з підлеглими брав участь у захопленні та блокуванні адміністративних будівель у м. Сімферополі, блокуванні військових частин Збройних Сил України, а також координував роботу щодо будівництва й функціонування блокпостів у місті. Під його керівництвом «самооборонівці забезпечували проведення незаконного референдуму, здійснюючи спостереження й патрулювання на «дільницях».

Обвинувачений отримав від представників окупаційної адміністрації РФ в Криму псевдонагороди «За повернення Криму», «За захист Криму».

Йому інкриміновано участь у діяльності незаконного збройного формування, державну зраду, посягання на територіальну цілісність та недоторканість України (ч. 4 ст. 260, ч. 1 ст. 111, ч. 2 ст. 110 КК України). Санкція статей передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до 15 років.

Спеціальне досудове розслідування здійснювалося слідчими СУ ГУ НП в АР Крим та м. Севастополі.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним актом суду.