Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть лікаря-акушера-гінеколога, з вини якого померла новонароджена дитина

Ювенальними прокурорами Оболонської окружної прокуратури м. Києва скеровано до суду обвинувальний акт стосовно лікаря-акушера-гінеколога однієї з приватних клінік. Йому інкриміновано неналежне виконання своїх професійних обов’язків медичним працівником, що спричинило смерть новонародженої дитини (ч.2 ст.140 КК України).

Розслідуванням встановлено, що у травні 2020 року під час ведення пологів лікар-акушер-гінеколог здійснив неправильну оцінку даних КТГ-моніторингу плода та несвоєчасно прийняв рішення про проведення операції кесаревого розтину. Внаслідок цього новонароджена дитина отримала незворотні зміни у центральній нервовій системі, від яких померла через 55 днів.

Висновком комплексної судово-медичної експертизи підтверджено причинно-наслідковий зв'язок між діями медика та смертю немовляти.

Нагадаємо: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.