Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть керівників псевдопрокуратур на Луганщині

Прокурори Старобільської окружної прокуратури Луганської області направили до суду обвинувальні акти стосовно двох псевдокерівників незаконних «прокуратур» так званої «ЛНР» за колабораційну діяльність (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Слідством встановлено, що після повномасштабного вторгнення РФ в Україну обвинувачені, які мали досвід роботи у так званій «генпрокуратурі ЛНР», добровільно погодилися «служити» у фейкових «правоохоронних органах» окупаційної влади держави-агресора.

Керувати новоствореною «прокуратурою Новопсковського району ЛНР» у квітні 2022 року окупанти призначили мешканця Луганська. Після отримання юридичної освіти він до 2015 року працював в органах прокуратури Дніпропетровської області, пізніше виїхав до рідного міста.

Окупаційну «прокуратуру Старобільського району» у травні 2022 року очолив колишній прокурор органів прокуратури Луганщини, який у 2014 році залишився на тимчасово окупованій території.

Після призначення вони прибули з території ОРЛО та почали організовувати діяльність очолюваних ними псевдопрокуратур, у тому числі здійснювати добір кадрів серед місцевого населення. Обвинувачені впроваджують загарбницьку політику, легалізовують «законодавство ЛНР», а також координують роботу з пошуку проукраїнські налаштованих громадян.

Спеціальне досудове розслідування здійснювалося слідчими 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.