Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть двох учасників незаконних збройних формувань псевдореспублік

Чугуївська окружна прокуратура Харківської області направила до суду обвинувальні акти стосовно двох чоловіків за фактом участі у діяльності не передбачених законом збройних формувань (ч. 2 ст. 260 КК України).

Слідством встановлено, що один з обвинувачених на початку війни РФ проти України вступив до лав незаконного збройного формування «ЛНР». Він увійшов до складу 4 стрілкового батальйону 202 стрілкового полку як радіотелеграфіст. У березні чоловік прибув до с. Грушівка Кіндрашівської територіальної громади Куп'янського району, яка на той час була окупована російськими військовими. Він чергував на блокпостах, перевіряв документи у людей та виконував інші незаконні вказівки, аби не допустити контроль ЗСУ над територією. У травні, чоловік перебазувався до с. Чкаловське Чугуївського району, де налагоджував безперебійний радіозв'язок в с. Чкаловське та с. Гракове.

Інший обвинувачений — мешканець тимчасово окупованого Іловайська Донецької області. 22 лютого він вступив до лав так званої «ДНР». У травні обвинувачений прибув до с. Юрченкове Чкаловської територіальної громади Чугуївського району, де вів спостереження за переміщенням ЗСУ та чергував на блокпостах.

Наразі обидва обвинувачених перебувають під вартою.

Досудове розслідування проводив СВ Чугуївського РУП ГУНП в Харківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.