Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть ексдиректора одного з інститутів НААН, який завдав державі 43 млн грн збитків

Голосіївською окружною прокуратурою м. Києва скеровано до суду обвинувальний акт відносно ексдиректора одного з інститутів Національної академії аграрних наук України за фактами розтрати майна в особливо великих розмірах та службового підроблення (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що в користуванні одного з інститутів Національної академії аграрних наук України перебувала земельна ділянка площею понад 1,1 га. Вона належить державі в особі Київської міської державної адміністрації, з розташованими на ній об’єктами нерухомого майна, у тому числі трансформаторною підстанцією та дослідно-виробничею майстернею.

Діючи всупереч інтересам держави, директор інституту уклав інвестиційний договір із забудовником про будівництво на цій землі багатоквартирного будинку.

З метою виконання умов договору, директор не зазначив в офіційних документах наявність на земельній ділянці об’єктів, що підлягають збереженню, та надав неправдиву інформацію державним органам для видачі дозволу на знесення 15 об’єктів нерухомого майна.

Таким чином, директор інституту фактично розпорядився земельною ділянкою вартістю понад 43 млн грн, надавши забудовнику можливість реалізувати проект з будівництва на цій ділянці житлового комплексу з вбудовано-прибудинковими нежитловими приміщеннями та паркінгом без проведення конкурсних торгів та укладання договору оренди.

Матеріали щодо осіб, які можуть бути причетні до вчинення кримінального правопорушення, виділені в окреме кримінальне провадження, досудове розслідування у якому триває.