Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть депутатку Нікольської селищної ради Маріупольського району та мешканця м. Маріуполя за колабораціонізм

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальні акти стосовно двох мешканців Донеччини за фактами вчинення колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Спеціальним досудовим розслідуванням встановлено, що у березні 2022 року депутат Нікольської селищної ради Маріупольського району Донецької області перейшла на бік окупантів та надала згоду обійняти посаду так званої начальниці «пенсійного фонду с. Володарське ДНР». Вона публічно розповідає журналістам про роботу псевдооргану та «забезпечення» мешканців пенсіями.

Другий обвинувачений – мешканець м. Маріуполя у липні 2022 року також добровільно перейшов на бік ворога і обійняв посаду так званого начальника «відділу з питань молодіжної політики адміністрації м. Маріуполя ДНР». До його обов’язків входить забезпечення та реалізація «державної молодіжної політики» квазіреспубліки щодо патріотичного виховання дітей і молоді. Також під керівництвом обвинуваченого організовуються та проводяться відповідні «військово-патріотичні» заходи.

Досудові розслідування здійснювались слідчими СУ ГУНП в Донецькій області та СВ 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполь) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях, за оперативного супроводу УСР в Донецькій області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.