Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть 15 учасників транснаціонального злочинного наркоугруповання

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора скеровано до суду обвинувальний акт стосовно організатора та 14 членів злочинного наркоугруповання, які виготовляли та розповсюджували особливо небезпечні наркотичні засоби та психотропні речовини (ч. 1 ст. 255 ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 307 КК України).

Розслідуванням встановлено, що на Львівщині діяла стійка ієрархічна організована структура з транснаціональними зв`язками. Її учасники спеціалізувалися на виготовленні та розповсюдженні особливо небезпечних наркотичних засобів і психотропних речовин – метадон, карфентаніл, орфентаніл, фентаніл, героїн, кокаїн, як на території України, так і за кордоном, зокрема країнах Євросоюзу, Молдові, РБ та РФ. Щомісячний обіг товару становив понад 5 млн грн.

Правоохоронці припинили діяльність злочинної організації у червні 2021 року. Під час обшуків за місцем проживання обвинувачених, транспортних засобах, у приміщенні, переобладнаному під нарколабораторію, а також у місцях зберігання готової продукції виявлено та вилучено 46.2 кг наркотичних засобів та прекурсорів – димедрол, канабіс і марихуану готових для збуту, а також майже 200 літрів напівфабрикату метадону. Ринкова вартість вилучених наркотичних засобів склала близько 50 млн грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Головно слідчого управління Нацполіції України за оперативного супроводу Департаменту боротьби з наркозлочинністю Нацполіції України та Управління стратегічних розслідувань у Львівській області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.