Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
«Стрілку» так званої «народної міліції ЛНР» повідомлено про підозру в посяганні на територіальну цілісність України

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури учаснику так званої «народної міліції ЛНР» повідомлено про підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України, а також участі у діяльності не передбачених законом збройних формувань (ч. 2 ст. 110 та ч. 2 ст. 260 КК України).

За даними слідства, у квітні 2019 року громадянин України добровільно вступив до лав так званої «військової частини Л74347 народної міліції ЛНР» окупаційної адміністрації РФ на посаду «стрілка».

З квітня 2019 року по 23 лютого 2022 року він знаходився на ротаційній основі в населених пунктах Луганської області. З 24 лютого воював проти України. На займаній посаді чоловік облаштовував позиції, вів вогонь по бойових позиціях ЗСУ, виконував інші накази спрямовані на посилення обороноздатності «народної міліції ЛНР».

У жовтні 2022 року військовослужбовці ЗСУ взяли його у полон під Лисичанськом на Луганщині.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.