Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Став «директором» у псевдолісхозі та заготовляв деревину для російської армії – за підозрою у держзраді затримали лісничого

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури головному лісничому ДП «Вовчанське лісове господарство» повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, головний лісничий пішов на співпрацю з російськими військовими під час окупації м. Вовчанськ. Службовець отримав від представників РФ пропозицію на зайняття посади «директора» у незаконно створеному органі окупаційної влади – ГП «Волчанское лесное хозяйство». Зрадник здійснював підбір кадрів, які мали забезпечувати діяльність незаконного органу.

Також лісничий організовував заготівлю деревини, яка у подальшому використовувалася військами РФ для облаштування бліндажів та фортифікаційних споруд проти ЗСУ.

Правоохоронці затримали підозрюваного 19 вересня в порядку ст. 208, ст. 615 КПК України. Наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ТУ ДБР, розташованого в м. Полтаві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.