Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Сприяння в ухиленні від служби – на Буковині викрито корупційну схему

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури викрито групу осіб, серед яких працівник поліції, які за неправомірну вигоду допомагали військовозобов’язаним уникнути мобілізації (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, особи сприяли чоловікам призовного віку в одержанні документів про тимчасову непридатність до військової служби в Збройних Силах України та відстрочку від мобілізації. За отримання офіційних документів та можливість із ними безперешкодно перетинати державний кордон військовозобов’язані платили по 2500 доларів США з особи.

Неправомірні кошти від громадян одержував працівник поліції. Його затримано у порядку ст. 208 КПК України та повідомлено про підозру.

За результатами санкціонованих обшуків за місцем проживання підозрюваного, вилучено майже 13000 євро та 9000 доларів США.

Наразі слідство встановлює можливу причетність працівників одного з районних територіальних центрів комплектації та соціальної підтримки до незаконної схеми ухилення від призову. Проведено необхідні обшуки, вилучено документацію та грошові кошти.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі територіального управління ДБР, розташованого у місті Хмельницькому, за оперативного супроводу співробітників УСБУ в Чернівецькій області та Чернівецького управління ДВБ НП України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.