Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Сприяли становленню окупаційних органів прокуратури на півострові – судитимуть 4 кримських «прокурорів»

За процесуального керівництва прокуратури АР Крим та м. Севастополя, в порядку спеціального досудового розслідування до суду скеровано 4 обвинувальні акти стосовно 4 колишніх працівників прокуратур АР Крим за фактом державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України).

Встановлено, що 4 прокурори, які працювали у прокуратурах різних районів АР Крим, після окупації півострова ЗС РФ зрадили присязі та перейшли на службу до окупантів. Обвинувачені обійняли посади «заступника прокурора Сімферопольської міжрайонної природоохоронної прокуратури», «помічника прокурора м. Євпаторія», «старшого помічника прокурора Роздольненського району» та «прокурора прокуратури Красногвардійського району».

Окрім цього, встановлено, що одна з обвинувачених у подальшому стала суддею в окупаційному Красногвардійському районному суді Республіки Крим. У травні цього року саме вона ухвалила незаконне рішення про визнання голови ЦВК Курултаю кримськотатарського народу винним у адміністративному правопорушенні, а саме у «пропаганді та публічній демонстрації нацистської атрибутики» через допис, розміщений у соціальній мережу фейсбук від 1 березня 2014 року.

Своїми діями та рішеннями обвинувачені надавали допомогу представникам держави-окупанта у становленні та зміцненні окупаційних органів прокуратури на півострові, а також надавали допомогу представникам держави-окупанта у проведенні підривної діяльності проти України.

Спеціальне досудове розслідування здійснювалось слідчими ТУ ДБР, розташованого у м. Мелітополі.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.