Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Сприяли нелегальним втечам чоловіків за кордон – на Буковині судитимуть експравоохоронців

Прокурори Чернівецької обласної прокуратури скерували до суду обвинувальні акти стосовно двох колишніх співробітників поліції за фактами незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 2, ч. 3 ст. 332 КК України).

Слідство встановило, що правоохоронці сприяли організаторам незаконного переправлення чоловіків за кордон уникати перевірок на блокпостах.

Патрульний на прохання одного з організаторів нелегального перетину кордону особисто перевозив через блокпост жителя Кривого Рогу. Щоб легко пройти перевірку правоохоронець надав своєму пасажиру формений одяг працівника правоохоронного органу. 

У незаконному переправленні чоловіків за кордон обвинувачується і колишній поліцейський сектору реагування патрульної поліції. Його викрито під час супроводу через блокпост опломбованого зерновоза з 8 військовозобов’язаними чоловіками, які прямували до Молдови.

Правоохоронці звільнені зі служби.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі ТУ ДБР, розташованого у місті Хмельницькому, за оперативного супроводу Управління СБУ у Чернівецькій області та ДВБ НП України та 31 прикордонного загону.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.