Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Співпрацював з розвідкою спецслужб РФ – судитимуть харків’янина

Харківська обласна прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно інформатора ворога.

Слідством встановлено, що з лютого по квітень 2022 року чоловік через заборонену в Україні соціальну мережу передавав інформацію про адміністративні будівлі, зокрема ХОДА та інші об’єкти, розташовані в Харкові, а також дані про місця дислокації ЗСУ. Таким чином він наводив ворожий вогонь.

Встановлено, що користувачі акаунтів, яким обвинувачений передавав дані, належать до агентурного апарату органів розвідки спецслужб РФ.

Також громадянин публікував у соцмережах дописи, у яких заперечував збройну агресію РФ проти України та схвалював дії військових країни-агресора.

Чоловіка судитимуть за фактами вчинення державної зради, поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування збройної агресії РФ проти України, глорифікації її учасників, зберігання вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу, незаконної переробки вогнепальної зброї (ч. 1, ч. 2 ст. 111, ч. 2 ст. 436-2, ч. 1. ст. 263, ч. 1 ст. 263-1 КК України).

Досудове розслідування здійснювали слідчі слідчого управління ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ в Харківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.