Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Систематичні хабарі за безперешкодне ввезення передач з Італії на територію України – судитимуть п’ятьох митників на Закарпатті

Прокурори Офісу Генерального прокурора скерували до суду обвинувальний акт стосовно п’ятьох працівників Закарпатської митниці за фактами прохання та одержання службовими особами неправомірної вигоди, вчиненими повторно, у складі організованої групи (ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 28 ч. 3 ст. 368, ч. 3 ст. 28 ч. 3 ст. 368 КК України).

Розслідуванням встановлено, що службові особи відділу митного оформлення митного поста «Тиса» та управління боротьби з контрабандою і порушеннями митних правил Закарпатської митниці систематично одержували від водія рейсового автобусу неправомірну вигоду. Хабарі призначалися за безперешкодне ввезення вантажу, який слідував без супроводу з Італії на територію України. 

Неправомірна вигода становила від 800 до 1400 євро.

Правоохоронці викрили митників у січні 2024 року. Затримали під час передачі частини коштів у сумі 1100 євро.

Під час слідства їм був обраний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, який у подальшому змінено на домашній арешт.

Наразі у межах кримінального провадження накладено арешт на автомобілі, будинки, земельні ділянки та інше майно обвинувачених.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювало Головне слідче управління СБУ за оперативного супроводу Головного управління з протидії системним загрозам управлінню державою ДЗНД СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.