Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Розтрата зерна на понад 4 млн грн – судитимуть екскерівника ДП і начальника підрозділу

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора направлено до суду обвинувальний акт стосовно екскерівника одного з державних підприємств Чернівецької області та начальника структурного підрозділу державного комбінату хлібопродуктів за фактом розтрати майна шляхом зловживання службовим становищем (ч. 5 ст. 191 КК України).

Розслідуванням встановлено, що з червня по вересень 2020 року обвинувачені розтратили зерно, яке належало приватному підприємцю і зберігалося на елеваторі згідно договору. Вони відчужили його третім особам. Загальна вартість цього зерна складає понад 4,3 млн грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Бюро економічної безпеки за оперативного супроводу Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.