Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Розтрата виділених з бюджету для тероборони Дніпра понад 8,5 млн грн – двом посадовцям міськради повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону повідомлено про підозру керівнику одного з департаментів Дніпровської міської ради та його заступнику за фактом розтрати майна (ч. 4, ч. 5 ст. 191 КК України).

За даними слідства, посадовці міськради організували схему розкрадання бюджетних коштів, виділених на реалізацію програми щодо сприяння територіальній обороні Дніпра. 

Вони придбали необхідні товарно-матеріальні цінності для потреб військових частин в місті. Під час процедури закупівлі товарів не забезпечили належне та економічне визначення їх вартості, що призвело до завідомо умисного завищення цін. 

Своїми протиправними діями підозрювані завдали місцевому бюджету збитків на понад 8,5 млн грн. 

Правоохоронці провели шість санкціонованих обшуків. Виявили та вилучили документи, блокноти з чорновими записами, мобільні телефони й комп’ютерну техніку.

Наразі вирішується питання щодо обрання їм запобіжних заходів. 

У рамках слідства перевіряється можлива причетність до злочину інших осіб.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють детективи БЕБ України, оперативний супровід – співробітники УСР у Дніпропетровській області ДСР НП України.

Примітка: відповідно ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.