Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Розтрата та заволодіння 3,5 млн грн бюджетних коштів – на Сумщині судитимуть посадовицю міськради та директора ТОВ

Роменська окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно начальниці одного з управлінь Роменської міської ради та директора товариства з обмеженою відповідальністю за фактом заволодіння бюджетними коштами шляхом підробки документів (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України).

Слідством встановлено, що у жовтні 2021 року начальниця одного з управлінь Роменської міської ради уклала договір підряду із товариством з обмеженою відповідальністю, предметом якого було виконання робіт на об’єкті «Будівництво очисних споруд с. Біловоди Роменського району Сумської області».

Достовірно знаючи, що жодних будівельних робіт на об’єкті протягом листопада-грудня 2021 року не проводилось, посадовиця підписала складені директором товариства акти приймання виконаних будівельних робіт, на підставі яких підряднику перераховано 3,5 млн грн.

До цього часу жодних робіт із будівництва очисних споруд на обʼєкті не виконано.

Директор товариства відповідатиме ще й за легалізацію доходів, одержаних злочинним шляхом (ч. 1 ст. 209 КК України).

Досудове розслідування здійснювалося слідчими Роменського районного відділу поліції Головного управління Нацполіції в Сумській області за матеріалами та оперативним супроводом Управління стратегічних розслідувань в Сумській області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.