Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Розтрата 4,7 млн грн на поставках форменого одягу – підозрюють експосадовців КП «Муніципальна охорона» (ФОТО)

За процесуального керівництва Солом'янської окружної прокуратури міста Києва тривають обшуки в межах кримінального провадження за фактом постачання за завищеною вартістю форменого одягу на КП виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) «Муніципальна охорона».

За даними слідства, між КП та приватним підприємством у 2019-2020 роках укладено договори щодо постачання форменого одягу та аксесуарів. Однак за результатами проведеної комплексної товарознавчої та економічної експертизи встановлено завищення вартості поставленого одягу на суму понад 4,7 млн грн. За окремими договорами, які були погоджені службовими особами комунального підприємства, сума завищення становить понад 100 %.

За результатами слідчих дій та здобутих під час досудового розслідування доказів двом колишнім керівникам КП та директору підрядної організації, що поставляла формений одяг повідомлено про підозру у розтраті та заволодінні майном (ч. ч. 3, 4, 5 ст. 191 КК України).

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Солом'янського УП ГУ Нацполіції у м. Києві за оперативного супроводу головного відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


За матеріалами Київської міської прокуратури