Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Розкрив координати блокпоста і бомбосховища у деокупованому Лимані – викрито місцевого мешканця

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури викрито і повідомлено про підозру мешканцю м. Лиману у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, прибічник російської ідеології був невдоволений деокупацією м. Лиману українськими військовими. У травні 2023 року він зв’язався зі своїм знайомим, з яким колись навчався у школі - навідником танкової роти тактичної групи «Купол» НЗФ «днр».

Під час спілкування у забороненій в Україні соцмережі «Однокласники» підозрюваний надсилав повідомлення з даними про місця розташування ЗСУ й блокпосту на території населеного пункту. В одному з таких повідомлень чоловік розкрив координати місцезнаходження бомбосховища, у якому ховались люди.

Крім того, підозрюваний спеціально розкидав по дорогах саморізи, аби пробити шини автівок українських захисників. За таку «відданість» окупаційна адміністрація призначила його звичайним комірником одного з місцевих складів.

Чоловіка було викрито та затримано ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях. Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Максимальне покарання - 15 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 15 років та конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.