Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Розкрадання понад 5,4 млн грн на будівництві казарм для військовослужбовців – викрито посадовців Міноборони

За процесуального керівництва Київської спецпрокуратури Центрального регіону повідомлено про підозру старшому офіцеру технічного нагляду за виконанням ремонтних робіт на військових об’єктах управління загальновійськового будівництва та капітального ремонту військових об'єктів ГКЕУ ЗСУ за фактом зловживання владою або службовим становищем (ч. 2 ст. 364 КК України).

За даними слідства, підполковник не  проконтролював обсяги фактично виконаних будівельно-монтажних робіт з капітального ремонту казарм одного з військових містечок. Упродовж 2016-2018 років він завірив акти приймання виконаних будівельних робіт із завищеними їх обсягами.

Внаслідок цього Міністерством оборони України на користь підприємства-виконавця надлишково перераховано понад 5,4 млн грн.

Досудове розслідування здійснюється Нацполіцією України за оперативного супроводу співробітників СБУ м. Києва та Київської області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.