Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Розкрадання дизпалива Укрзалізниці на 1,8 млн грн – на Миколаївщині судитимуть працівників локомотивного депо

Миколаївська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно трьох членів організованої злочинної групи - начальника локомотивного депо і двох його підлеглих за фактом розтрати майна шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах в умовах воєнного стану (ч. 5 ст. 191 КК України).

За даними слідства, керівник локомотивного депо разом зі своїми підлеглими здійснили розтрату більш ніж 70 тисяч літрів дизельного пального, що належить акціонерному товариству «Укрзалізниця».

Внаслідок таких дій завдано збитків АТ «Укрзалізниця» на суму 1,8 млн грн.

Досудове розслідування здійснювалось слідчими СУ ГУНП в Миколаївській області та оперативниками управління стратегічних розслідувань в Миколаївській області.

Крім того, одному з учасників групи повідомлено ще про підозру за фактом незаконного зберігання вогнепальної зброї (ч. 1 ст. 263 КК України). 

За клопотанням прокурора судом на майно обвинувачених накладено арешт.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.