Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Розкрадання 10 млн грн, виділених на обробку даних київського БТІ - судитимуть посадовця

Шевченківською окружною прокуратурою міста Києва скеровано до суду обвинувальний акт стосовно генерального директора ПП «Лабораторія Інформаційних Технологій» за фактами заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах та службового підроблення (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України).

Розслідуванням встановлено, що у період 2018-2021 років між комунальним підприємством КМР «Київське міське бюро технічної інвентаризації» та ПП «Лабораторія Інформаційних Технологій» був укладений договір щодо закупівлі послуг з обробки даних та оцифрування технічної документації на столичні об'єкти нерухомості вартістю 30 млн грн.

Проведеною у ході слідства судово-економічною експертизою документально підтверджено привласнення виконавцем робіт майже 10 млн грн, виділених за договором, внаслідок необґрунтованого завищення витрат.

У подальшому привласнені кошти були виведені підрядником через фіктивні фірми під виглядом оплати за послуги, які фактично не надавалися.

Раніше в межах цього кримінального провадження окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно заступника начальника – голови тендерного комітету Комунального підприємства «Київське міське бюро технічної інвентаризації» за фактом службової недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України).

Викрито кримінальне правопорушення Шевченківською окружною прокуратурою міста Києва у взаємодії із Департаментом контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.