Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Реконструкція Київського зоопарку зі збитками у 2 млн грн – судитимуть посадовців КП та підрядника

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва скеровано до суду обвинувальні акти відносно заступника директора і начальника відділу КП «Житлоінвестбуд-УКБ» та керівника підрядної організації за фактами заволодіння бюджетними коштами, службової недбалості та службового підроблення (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 367, ч. 1, 2 ст. 366 КК України).

За даними слідства, у 2017 році між комунальним підприємством та приватним товариством був укладений договір на реконструкцію одного з об’єктів Київського зоопарку – павільйону для утримання та зимового експонування приматів.

По завершенню робіт підрядник вніс неправдиві відомості щодо фактичних обсягів виконаних робіт до офіційних документів, які були підписані, на той час, виконувачем обов’язків керівника комунального підприємств, провідним інженером з технічного нагляду за будівництвом та директором підрядної організації.

Згідно висновків судової будівельно-технічної та економічної експертиз, через завищення вартості виконаних робіт столичному бюджету завдано понад 2 млн грн збитків.

Прокурором у провадженні заявлено цивільний позов в інтересах Київської міської ради про стягнення шкоди, заподіяної злочином.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Шевченківського управління поліції ГУ Нацполіції в м. Києві за оперативного супроводу Правобережного МРВ ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.