Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Публічно заперечувала збройну агресію рф проти України – на Житомирщині судитимуть освітянку

Прокурори Житомирської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно місцевої жительки за фактом виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікації її учасників (ч. 2, ч. 3 ст. 436-2 КК України).

Слідством встановлено, що вчителька в одному з селищ міського типу Житомирського району активно поширювала матеріали з виправдовуванням російської збройної агресії та запереченням окупації у забороненій в Україні соціальній мережі.

З червня по серпень 2022 року вона розмістила на своїй сторінці в соцмережі близько 10 публікацій, в яких підтримувала ворожу пропаганду.

Зокрема, обвинувачена поширила допис про ракетний удар по торговому центру у Кременчуці та загибель мирних жителів. У ньому йшлося про те, що це фейк української влади.

Також вона розмістила відео про «досягнення» військових держави-агресора під час спецоперації, кількість знищених ними українських танків.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБУ в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.