Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Прокуратура захищає інтереси держави у сфері забезпечення цивільного захисту населення

Прокурори сприяють усуненню перешкод у створенні умов для забезпечення життя і здоров’я громадян. В умовах дії правового режиму воєнного стану особливої актуальності набуло питання збереження та функціонування за призначенням захисних споруд цивільного захисту (цивільної оборони) – бомбосховищ та протирадіаційних укриттів, призначених для захисту широкого кола людей від впливу шкідливих та небезпечних факторів у зонах можливих значних руйнувань і радіаційного забруднення.

Прокурори з’ясували, що уповноважені органи не вжили заходи для усунення порушень, які унеможливлюють функціонування зазначених споруд цивільного захисту.

Органи Волинської обласної прокуратури пред’явили чотири позовні заяви про зобов’язання органів самоврядування та комунальних установ привести протирадіаційні укриття у місті Камінь-Каширський, селищах міського типу Іваничі, Локачі та Ратне, загальною площею понад 900 кв м, які розраховані на захист 950 осіб, до стану готовності з метою їх використання за прямим призначенням.