Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Прокуратура через суд виселила недобросовісного орендаря з готельного комплексу «Феофанія»

Київська міська прокуратура у судовому порядку домоглася розірвання договору оренди державного майна – готельного комплексу «Феофанія» вартістю понад 182 млн грн з недобросовісним орендарем.

У 2021 році столична прокурора здійснила вступ у справу в інтересах держави за позовом Національної академії наук України до приватного підприємства про розірвання договору оренди приміщень готельного комплексу загальною площею понад 6,6 тис кв м у м. Києві та виселення цього підприємства.

Позов Національної академії наук України мотивовано тим, що підприємство істотно порушує умови договору оренди державного майна. Систематично не сплачує орендну плату, неналежно утримує майно та незаконно передає у суборенду.

Господарський суд міста Києва задовольнив позов в частині виселення підприємства з орендованого готельного комплексу, однак відмовив у задоволенні вимоги щодо розірвання договору оренди.

Не погоджуючись з вказаним судовим рішенням, Київська міська прокуратура оскаржила його до апеляційного господарського суду в частині відмови в розірванні договору оренди.

Північний апеляційний господарський суд погодився з правовою позицією столичної прокуратури та задовільнив апеляційну скаргу.

Рішення суду апеляційної інстанції вступило в законну силу з моменту його проголошення.