Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Привласнили майно комунальних установ окупованого Мелітополя на понад 400 тис грн – судитимуть ще трьох учасників злочинного угруповання

Прокурори Запорізької окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно ще 3-х членів злочинного угруповання, які привласнили майно комунальних підприємств та організацій окупованого Мелітополя (ч. 5 ст. 191 КК України).

Розслідуванням встановлено, що троє жителів Мелітополя вирішили привласнити майно чотирьох комунальних закладів окупованого міста. Відповідно до розробленого плану вони заволоділи талонами на пальне цих установ на понад 400 тис грн.

Потім з метою їх вивезення та продажу на підконтрольній Україні території до складу організованої злочинної групи було залучено ще одного учасника, який мав досвід у збуті паливно-мастильних матеріалів. Отримавши від своїх спільників під реалізацію викрадені талони, чоловік намагався перевезти їх через фільтраційний пост Запоріжжя, де був викритий правоохоронцями.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі відділу поліції № 6 Запорізького районного управління поліції ГУ Нацполіції в Запорізькій області.

Обвинувальний акт стосовно четвертого учасника злочинного угруповання за аналогічною кваліфікацією з листопада 2022 року перебуває в провадженні суду.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.