Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Правоохоронці затримали податківицю з Куп‘янська, яка перейшла на бік ворога

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури старшій державній інспекторці Куп’янської ДПІ ГУ ДПС в Харківській області повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, після захоплення російськими військовими Куп’янська податківиця почала працювати у незаконному органі окупантів. Жінка добровільно обійняла псевдопосаду «в.о. старшого спеціаліста торгівельно-промислового відділу Куп’янської військово-цивільної адміністрації». Також вона схиляла своїх колег вийти на роботу та працювати на окупантів.

Підозрювана вела документообіг, передавала наявні у неї дані платників податків на території Куп’янського району Харківської області представникам окупаційних військ. Крім того забезпечила видачу патентів на здійснення певних видів підприємницької діяльності та стягнення за це російських рублів, які надходили до фінансових фондів незаконної адміністрації.

Правоохоронці затримали підозрювану в порядку ст. 615 КПК України. Наразі прокурорами обласної прокуратури подано до суду клопотання про обрання їй запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ТУ ДБР, розташованого у місті Полтаві, оперативний супровід — співробітники ДБР, Управління СБУ в Харківській області та Управління з питань запобігання та виявлення корупції ГУ ДПС у Харківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.