Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Повідомлено про підозру у держзраді жителю Кіровоградщини, який бере участь у бойових діях на боці так званої «днр»

За процесуального керівництва прокурорів Кіровоградської обласної прокуратури громадянину повідомлено про підозру в участі у діяльності терористичній організації та державній зраді (ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, від початку повномасштабної збройної агресії рф проти України житель м. Олександрія добровільно перейшов на бік ворога. Вступив до лав незаконного збройного формування «Батальйон Восток».

Підрозділ належить до сил особливого призначення так званої «днр» для збройного опору Збройним Силам та іншим військовим формуванням України. 

Підозрюваний пройшов повний курс військової та тактичної підготовки. Надалі склав «присягу» на вірність так званій «днр».

У складі батальйону він бере участь в озброєному протистоянні українським військовим на території Донеччини. За «службу» в незаконному збройному формуванні «днр» отримує грошову винагороду. 

Досудове розслідування здійснюють слідчі Управління СБУ в Кіровоградській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не можу бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.