Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Повідомлено про підозру так званій «керуючій справами голови адміністрації Іллічівського району м. Маріуполя ДНР»

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру мешканці м. Маріуполя у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, у травні 2022 року прихильниця «руського миру» добровільно почала співпрацювати з окупантами та обійняла так звану посаду «керуючої справами голови адміністрації Іллічівського району м. Маріуполя ДНР».

До обов’язків підозрюваної входять документальне забезпечення та підготовка так званих нарад і засідань, що проводяться псевдоголовою районної адміністрації. Крім того, жінка визначає порядок роботи відділів, розробляє інструкції і затверджує функціональні обов’язки працівників, організовує взаємодію між відділами, а також здійснює прийом, облік та реєстрацію фейкових документів.

Наразі жінка переховується від слідства на тимчасово окупованій території Донеччини.

Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом за оперативного супроводу ГВ КР 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполі) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.