Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Повідомлено про підозру киянину, який публічно підтримав дії країни-агресора

За процесуального керівництва Голосіївської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру громадянину Україну за фактом колабораційної діяльності (ч. 1 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, підозрюваний після початку повномасштабного вторгнення збройних сил РФ в Україну підтримав дії країни-агресора. Він неодноразово розміщував на власній сторінці у соціальній мережі антиукраїнські публікації. Чоловік виправдовував та визнавав правомірною збройну агресію РФ проти України, а також дії російської армії на тимчасово окупованих територіях нашої держави.

Під час обшуку за місцем його проживання правоохоронці вилучили проросійські агітаційні буклети із забороненою символікою, георгіївські стрічки, російські рублі.

Вирішується питання про оголошення підозрюваного у розшук.

Викрито протиправну діяльність прокурорами спільно з працівниками Голосіївського управління поліції ГУ Нацполіції в м. Києві за оперативного супроводу СБУ. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.