Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Повідомлено про підозру двом «воєнкорам днр», які знімають пропагандистські сюжети на користь окупантів

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури двом громадянам заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 6 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, у 2022 році двоє жителів м. Донецьк та м. Макіївка підтримали повномасштабне вторгнення рф в Україну. Чоловіки вступили до лав так званого «управління народної міліції днр». Отримавши псевдопосади воєнних кореспондентів у пресслужбі фейкового правоохоронного органу, вони почали брати участь у пропагандистських заходах на підтримку так званої «сво».

Один з них під час поїздок до тимчасово окупованих населених пунктів Херсонської області поширював у месенджері Telegram інформацію щодо проведення фейкового референдуму. Крім того, розповідав про бойове злагодження, яке на полігонах проходили мобілізовані російські військовослужбовці.

Його колега знімав відеосюжети та створював інший інформаційний контент, який транслювався в ефірах телепрограм і радіомовлення окупованої частини Донеччини й у соцмережах.

Наразі обоє перебувають у розшуку. Досудове розслідування - ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.