Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Понад 50 млн грн збитків через службову недбалість – на Закарпатті судитимуть двох колишніх службових осіб державного лісгоспу

Прокурори Спеціалізованої екологічної прокуратури Закарпатської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальні акти стосовно двох колишніх працівників ДП «Іршавське лісове господарство» за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

Слідством встановлено, що головний лісничий та начальник лісогосподарської дільниці не вжили достатніх заходів для збереження лісових насаджень на ввіреній їм території.

Вони допустили у 2020-2021 роках проведення незаконних масових порубок різних порід дерев на території лісового господарства.

Протиправні дії завдали державі понад 50 млн грн збитків.

У причетності до спричинення цих збитків також повідомлено про підозру ексначальнику іншої лісогосподарської дільниці, який є діючим депутатом однієї з сільських рад в області. Наразі він перебуває у розшуку. 

Досудове розслідування здійснювали слідчі ТУ ДБР, розташованого у м. Львові, оперативний супровід – ДБР та Управління стратегічних розслідувань у Закарпатській області ДСР НПУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.