Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Понад 15 000 євро за незаконне переправлення до Румунії – повідомлено про підозру двом жителям Буковини

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури двом жителям Чернівецького району повідомлено про підозру за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).  

За даними слідства, підозрювані за налагодили канал незаконного переправлення чоловіків за кордон. За 15 500 євро вони забезпечили незаконну переправу поза пунктами пропуску до Румунії для двох військовозобов’язаних.

Підозрювані організували трансфер ухилянтів до прикордоння та надали їм вказівки, як непоміченими дістатись лінії розмежування українсько-румунського кордону.

Правоохоронці затримали організаторів у порядку ст. 208 КПК України після одержання частини обумовлених коштів. 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі СУ ГУНП у Чернівецькій області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань та 31 прикордонного загону.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.