Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Підтримка дій агресора та виправдовування війни проти України – повідомлено про підозру «кримському сенатору»

За процесуального керівництва прокуратури автономії «кримському сенатору» повідомлено про підозру у виправдовуванні, визнанні правомірною збройної агресії РФ проти України, глорифікації її учасників, а також колабораційній діяльності (ч. 3 ст. 436-2, ч. 6 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, з моменту окупації півострова Крим збройними силами РФ у 2014 році підозрювана перейшла на бік окупантів та активно почала будувати свою «кар’єру». Спочатку її призначено членом Ради Федерації Федеральних зборів Росії від окупаційної адміністрації РФ в Криму, та у 2019 році призначено повторно.

Після повномасштабного вторгнення РФ до України у квітні цього року підозрювана неодноразово виступала на пропагандистських ресурсах країни-агресора. У своїх промовах вона публічно підтримувала незаконні дії держави-окупанта, спрямовані на підтримку війни в Україні, виправдовувала збройну агресію РФ проти України та здійснювала глорифікацію її учасників.

У своїх виступах підозрювана неодноразово закликала до необхідності активізації «спецоперації», продовження вчинення російською армією воєнних злочинів та злочинів проти людяності на українській території, а також висловлювала вдячність так званим «захисникам» та «визволителям».  

Досудове розслідування здійснюється слідчими СУ ГУ НП в АР Крим та м. Севастополі. Оперативний супровід здійснювало ГУ СБУ в АР Крим.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.