Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Підтримка держави-агресора та присяга на вірність «ДНР» – на Буковині за держраду судитимуть жителя Одещини

Чернівецька обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно жителя Одещини за фактом державної зради та участі в діяльності терористичної організації (ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3 КК України).

Слідством встановлено, що з лютого 2022 року громадянин України співпрацював з представниками держави-агресора та так званої «ДНР». Через соціальні мережі він поширював проросійську ідеологію, звеличував РФ, підтримував збройну агресію окупантів проти України. Також обвинувачений налагодив контакти з керівником псевдореспубліки та так званим «Міністерством внутрішніх справ ДНР». Перебуваючи на підконтрольній Україні території, він збирав для ворога інформацію про підрозділи Збройних Сил України, які розміщувались на території Одеської області.

Правоохоронці затримали обвинуваченого у Запорізькій області при спробі виїхати на тимчасову окуповану територію для складання присяги на вірність так званій «ДНР».

Наразі він утримується під вартою.

Досудове розслідування у провадженні здійснювали слідчі Управління СБУ в Чернівецькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.