Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Підробляли документи про непридатність до військової служби - на Донеччині викрито начальника РТЦК та СП і його спільників

За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону трьом учасникам організованої злочинної групи повідомлено про підозру у незаконному переправленні осіб через державний кордон України  та службовому підробленні (ч.3 ст.27 ч.3 ст.332, ч.3 ст.28 ч.1 ст.366 КК України).

За даними слідства, в квітні-травні 2022 року начальник відділу Краматорського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Донецької області спільно з двома військовослужбовцями цього відділу організував незаконну діяльність. Підробляючи документи про непридатність до служби військовозобов’язаних чоловіків, вони отримували 2500 доларів США з одніʼї людини.

Правоохоронці затримали їх в м. Дружківка в порядку ст. 208 КПК України.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Досудове розслідування та оперативний супровід здійснюється територіальним управлінням Державного бюро розслідувань, розташованим у м. Краматорську у співпраці з управлінням Міграційної поліції ГУНП в Дніпропетровській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.