Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Підпільні гральні заклади з щомісячним доходом у мільйон гривень – судитимуть 13 учасників злочинного угруповання

Дніпровською окружною прокуратурою міста Києва скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 13 учасників злочинного угруповання за фактами створення злочинної організації та участі у ній, а також незаконної діяльності з організації або проведення азартних ігор, лотерей (ч. 1, 2 ст. 255, ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 203-2 КК України).

Розслідуванням встановлено, що обвинувачені з дотриманням конспірації налагодили в різних районах столиці діяльність 4 підпільних гральних закладів. Кожне з приміщень, яке ними використовувалося, було оформлено на підставних осіб, обладнано комп’ютерами з відповідним програмним забезпеченням, системою відеоспостереження, меблями, інтернет-зв’язком та місцями для відпочинку клієнтів.

Персонал закладів підбирався за результатами ретельної перевірки та працював позмінно. Для заохочення гравців їх безкоштовно пригощали напоями та надавали можливість грати в борг.

Дохід одного грального закладу становив від 900 тис до 1 млн грн в місяць.

Під час обшуку приміщень вилучено понад 60 одиниць комп’ютерної техніки з відповідним програмним забезпеченням, чорнові записи щодо обліку доходів та витрат гральних закладів, мережеве обладнання, інші предмети та документи, які використовувались у злочинній діяльності.

Серед підозрюваних – організатори нелегального бізнесу, «бухгалтери», адміністратори закладів та оператори-касири.

Заходи з викриття протиправної діяльності проводилися прокурорами спільно з оперативниками УСР у м. Києві ДСР Нацполіції України та слідчими Дніпровського управління поліції ГУ Нацполіції в м. Києві.