Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Підпал автомобіля працівника «Радіо Свобода» - судитимуть двох мешканців столиці

Броварською окружною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно двох мешканців столиці за фактами умисного знищення чужого майна та перешкоджання законній професійній діяльності журналістів (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 194, ч. 3 ст. 171 КК України).

Розслідуванням встановлено, що вночі 17 серпня 2020 року в м. Бровари група осіб підпалила автомобіль «КІА». Він належав водію «Радіо Свобода» - члену журналістської групи, яка для здійснення своєї професійної діяльності використовувала цей транспортний засіб. Перебуваючи у дворі багатоповерхівки, обвинувачені кинули на передню частину автівки предмет, від якого вона загорілася та була повністю знищена. На момент займання, людей в ній не було.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими Броварського райуправління ГУ Нацполіції в Київській області. 

Нагадаємо, у Броварському міськрайонному суді на розгляді вже перебувають матеріали кримінального провадження стосовно ще одного учасника злочину.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.