Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Переправлення військовозобов’язаних через кордон - судитимуть чотирьох учасників транснаціональної групи

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно 4 учасників транснаціональної організованої групи за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України). 

Слідством встановлено, що громадянин Молдови, перебуваючи на території невизнаного Придністров’я, налагодив схему переправлення військовозобов’язаних громадян через держкордон. За винагороду у 3-4 тис дол США четверо його спільників доставляли бажаючих залишити країну чоловіків до кордону з невизнаною республікою на автомобілі та проводили поза пунктами пропуску через с. Нове Роздільнянського району. Військовозобов’язаних супроводжували до заздалегідь підготовленого місця – через отвір у паркані на території одного з домоволодінь в селі до прикордонної смуги. По спеціальній дерев’яній конструкції чоловіки переходили через розділяючий прикордонний рів.

Членів групи було викрито та затримано при спробі переправити через кордон трьох чоловіків.

Матеріали стосовно організатора групи – громадянина Республіки Молдова виділені в окреме провадження. Наразі вирішується питання щодо оголошення його у міжнародний розшук.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі слідчого управління Головного управління Найполіції в Одеській області.