Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Перекрито канал контрабанди наркотиків з мільйонним обігом, який організувало злочинне угруповання з Запоріжжя

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури припинено незаконну діяльність злочинного угруповання з виготовлення наркотичних засобів та їх контрабанди до Польщі з метою подальшого збуту (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 305, ч. 2 ст. 28 ч. 3 ст. 307 КК України).

За даними слідства, місцевий житель, який наразі перебуває за межами України, організував в Запоріжжі виготовлення наркотиків та спланував шляхи їх транспортування за кордон для збуту. У спільники залучив ще двох осіб. Діяли за заздалегідь розробленою схемою. Частина приміщень за місцем мешкання одного з учасників угруповання, який володів навичками з виготовлення наркотиків, були обладнані під «нарколабораторію». Там шляхом синтезу вироблявся «метадон» в особливо великому розмірі. Роль перевізника наркотиків через український кордон була відведена жінці.

На виконання загального плану вона розмістила на своєму тілі розфасовані у полімерні пакети наркотики та намагалася перевезти їх до Польщі через митний пост, розташований у Львівській області.

Під час обшуку у жінки виявлено майже 2 кг особливо небезпечного наркотичного засобу «метадон» та сильнодіючого лікарського засобу «димедрол». Вартість вилученого за ціною «чорного ринку» в Україні складає більше 4 млн грн, а у разі його реалізації в країні ЄС – майже 6,5 млн грн.

За результатами проведеного правоохоронцями обшуку у домоволодінні, де була розміщена нарколабораторія, вилучено засоби та пристрої для виготовлення наркотиків, їх залишки, хімічні реактиви для їх виготовлення, засоби зв’язку між учасниками групи.

Наразі двох учасників угруповання затримано в порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру та оголошення в розшук організатора. Слідство триває, на причетність до цих злочинів перевіряються інші особи.

Заходи з викриття здійснювалися прокуратурою спільно з Управлінням СБУ в Запорізькій області.