Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Перейшов на службу до окупантів та агітує колег – підозрюється співробітник виправної колонії в Маріуполі

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури працівнику правоохоронного органу України заочно повідомлено про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, у період з березня по травень 2022 року начальник відділу державної установи «Приазовська виправна колонія (№107)», перебуваючи у тимчасово окупованому збройними силами РФ м. Маріуполі, добровільно перейшов на бік ворога.

Він погодився на пропозицію окупантів та обійняв посаду у незаконно створеному представниками держави-агресора псевдоправоохоронному органі – «державній службі виконання покарань міністерства юстиції «ДНР» у м. Маріуполі Донецької області».

Перебуваючи на псевдопосаді, підозрюваний активно агітує інших співробітників установи зрадити присязі працівника правоохоронних органів України та вступити до підрозділів окупаційної адміністрації РФ.

Наразі вирішуються питання щодо оголошення підозрюваного у розшук та обрання йому міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом (з дислокацією у м. Маріуполі) територіального управління ДБР у м. Краматорську.