Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Передавала ворогу координати для ракетних ударів по столиці – судитимуть киянку

Київською міською прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно киянки за фактом державної зради в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 КК України).

Розслідуванням встановлено, що з березня по червень 2022 року обвинувачена, діючи на замовлення представників спецслужб РФ, разом з іншим громадянином збирала інформацію про місця розташування військової техніки ЗСУ, блокпостів тероборони, об’єктів критичної інфраструктури, а також цивільних та військових об’єктів у м. Києві та Київській області.

Зібрану інформацію, фото та координати розташування об’єктів вона через спільника передавала російським кураторам за допомогою мобільних додатків. Загалом у такий спосіб обвинувачена передала дані про 21 об’єкт.

Під час обшуку за місцем її проживання правоохоронці вилучили мобільний телефон, комп’ютерну техніку, флеш-носії та записи з доказами протиправної діяльності.

На даний час слідство стосовно спільника обвинуваченої триває.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими Головного управління СБУ в м. Києві та Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.