Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Організація вивезення до рф 40 000 кг насіння соняшника – на Харківщині викрито фермера

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури громадянину повідомлено про підозру за фактом колабораційної діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, керівник ферми у Куп'янському районі, який займався розведенням великої рогатої худоби та вирощуванням сільськогосподарських культур, під час окупації з власної ініціативи пішов на співпрацю з ворогом.

Спочатку він добровільно передав представникам збройних формувань держави-агресора свій позашляховик.

Також фермер на постійній основі надавав російським військовим м’ясо худоби, що вирощувалось на його фермі.

Пізніше він організував вивезення з території власного сільгосппідприємства 40 000 кг насіння соняшника на територію держави-агресора, за що отримав прибуток у російських рублях.

У період окупації чоловік перереєстрував своє підприємство за російським законодавством у так званій «Налоговой службе Харьковской области», взявши на себе зобов’язання щодо сплати податків до бюджету країни-агресора. Торік наприкінці серпня він навіть відкрив розрахунковий рахунок у валюті рф в одному з російських банків.

Наразі суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення, підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Досудове розслідування та оперативний супровід здійснює Управління СБУ в Харківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.