Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Організація видачі російських паспортів жителям Вовчанська – судитимуть так звану «начальницю міграційної служби»

Харківська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно головного спеціаліста Вовчанського районного сектору ГУ ДМС України в Харківській області за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що обвинувачена перейшла на бік ворога. Наприкінці травня 2022 року вона обійняла посаду «в. о. начальника міграційної служби» в окупованому м. Вовчанськ, а через декілька тижнів вже стала «начальником».

Головним завданням псевдопосадовиці була організація видачі місцевим мешканцям паспортів російської федерації. Жінка здійснювала прийом документів для оформлення громадянства рф, серед яких і згода неповнолітніх осіб у віці від 14 до 18 років.

Вона також займалась й іншими питаннями, пов’язаними з отриманням громадянства рф. Насамперед керувала роботою підлеглих працівників щодо перекладу документів на російську мову, розгляду звернень, пов’язаних з отриманням російського громадянства за скороченою процедурою.

На початку вересня 2022 року жінка разом з окупантами втекла на територію держави-агресора.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі ТУ ДБР, розташованого у місті Полтаві, оперативний супровід – співробітники ДБР та Управління СБУ в Харківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.