Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Організація незаконної приватизації колишньої залізничної лікарні – судитимуть ексзаступника мера Тернополя

Прокурори Тернопільської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього заступника Тернопільського міського голови за фактом організації приватизації комунального майна вартістю 35 млн грн шляхом підроблення документів й їх використання (ч. 3 ст. 27 ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 233, ч. 3 ст. 27 ч. 1 ст. 358 КК України).

Слідством встановлено, що колишній посадовець, маючи вплив на посадових осіб Тернопільської міськради, організував незаконну передачу майна колишньої залізничної лікарні вартістю 35 млн грн в оренду приватній фірмі, щоб надалі приватизувати під приводом здійснення удаваних ремонтних робіт.

Під його керівництвом були підроблені офіційні документи про виконання робіт з реставрації та пристосування Тернопільського міського лікувально-діагностичного центру під профілакторій санаторного типу на понад 4 млн грн, хоча задекларовані роботи виконані не були.

До суду вже скеровані обвинувальні акти стосовно 4 осіб, причетних до спроби незаконної приватизації історичної будівлі в центрі Тернополя.

Досудове розслідування здійснювалось слідчими територіального управління ДБР, розташованого у м. Львові.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.